АКТУАЛЬНО

«В особі Пресвятої Богородиці бачимо сильне свідчення надії», – отець Мар’ян Гробельний у Гошеві під час молитовного марафону

Четвер, 03 березня 2022, 15:44
Сьогодні біля стіп Гошівської Богородиці єднаємося в спільній молитві за нашу Україну, рідний народ і за припинення війни та навернення ворогів. Про це сказав ігумен Гошівського монастиря отців василіан отець Мар’ян Гробельний, ЧСВВ, під час молитовного марафону «Україна під покровом Богородиці» у прямому ефірі «Живого ТБ», після Молебню до Богоматері біля стіп Гошівської Пресвятої Богородиці.

«Пресвята Богородиця – Матір Сина Божого. Саме Божий вибір поставив Її в центрі боротьби між добром і злом. І її вибору вже ніхто і ніщо не може подолати. Наш Бог – Бог любові. Його ніщо не може подолати. Він всемогутній і з найбільшого зла може вчинити найбільше добро», – зазначив священник.

«Хрест, розп’яття, ганьба – найбільше зло, проте Бог перетворює це на найбільше добро, на Воскресіння. Чому? Бо Він всемогутній і любить нас. Немає такого ланцюга, який був би надміцним та якого б не могла подолати Божа любов і всемогутність. Воскреслий Господь зійшов у саму темряву аду і подолав її. Тому Він може подолати будь-яке зло, що нас оточує», – доповнив свою думку о. Мар’ян.

На його переконання, на цій дорозі  до Царства Божого Марія є нашою провідницею, заступницею і покровителькою. «Ми сьогодні почули в уривку від Луки відповідь Марії архангелові Гавриїлу на вістку про благовіщення: «Ось я, Господня слугиня. Нехай зо мною станеться по слову твоєму». І це «нехай станеться» є не тільки прийняттям, а й довірливим відкриттям у майбутнє. Це «нехай станеться» є надією. Цією відповіддю Пречиста Діва Марія приймає Божу волю і погоджується стати Матір’ю нашого Спасителя», – зазначає він.

«Пресвята Богородиця блаженна, тому що Вона повірила і у своїй вірі бачить народження майбутнього, очікує нового Божого дня. Багато чим завдячуємо Марії – бачимо в Ній сильне свідчення надії. Пречиста Діва Марія всім своїм єством прийняла Божу волю, яка випливає з безмежної Божої любові, всесильності та премудрості, що її передають Ісусові слова: «Хто чинить волю Мого Отця, той Мені і брат, і сестра, і мати». Цими словами Господь заохочує нас у цей нелегкий час намагатися виконувати Божу волю», – додав на завершення ігумен Гошівського монастиря.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next