АКТУАЛЬНО

В центрі Чикаго молитовно поминали загиблих на Майдані

П'ятниця, 21 лютого 2014, 13:06
Сотні людей зібралися вночі 20 лютого в історичному центрі Чикаго, щоб помолитися за загиблими на Майдані Незалежності в Києві.

Після молитви вони колоною із запаленими свічками в руках пройшли кілька кварталів до Генерального консульства України, повідомляє VIDIA.

Дорогою до консульства учасники ходи розповідали перехожим про події в Україні. А на завершення акції учасники заставили консульство свічками та обвішали листівками.

На акцію прийшло близько 500 людей, серед яких було багато американців. Молитву провели восьмеро священиків УГКЦ. Подію висвітлювали головні місцеві телеканали та радіо.

Зі слів ініціаторів акції, журналістів Юліана Гайди та Наталії Фігель, метою було спільно вшанувати пам'ять жертв в Україні та розповісти американцям про терор, влаштований українською владою проти власного народу.

«У пам'ять тих, хто загинув на Майдані, запалюємо лампадки і свічки в центрі Чикаго. Розповімо світові про справжніх героїв України і про злочинний уряд, на який чекає Гаазький трибунал», − прокоментували вони.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next