АКТУАЛЬНО

Великий поклін – зануритися в себе, аби вийти до світла: Великий піст із УКУ

Понеділок, 22 березня 2021, 14:01
Продовжуємо Великий піст із проєктом УКУ «Дорогою до себе». Щонеділі ми запрошуємо вас у мандрівку до різних локацій у Львові, де в коротких роздумах з різними людьми шукаємо шлях до переосмислення та власного оновлення в час посту.

У другому відео викладач грецького та церковнослов’янського літургійного співу, протопслат УКУ Андрій Шкраб’юк – у Музеї міста Львова. Він розповідає про «Великий поклін». 

«Церква пропонує у своєму богослужінні дуже багато символічних знаків, особистісних актів, які часто для нас залишаються незрозумілими. Для Великого посту одним із таких найважливіших актів є великий поклін. Він говорить про те, що ми занурюємося в самих себе і, немов би, ще раз сходимо в глибини нашого “Я”, які часто є для нас темницею. А звідти виходимо до світла, до Воскресіння», – каже Андрій Шкарб’юк. 

У цьому короткому відео ви дізнаєтеся:

  • Як подолати апатію?
  • Яку небезпеку криє у собі музей спогадів нашого власного «Я»?
  • У який спосіб долати ностальгію, коли здається, що все добре у житті вже відбулося?

Приєднуйтесь до цікавої мандрівки дорогою Великого посту разом із Деканатом душпастирських справ УКУ.

Дивіться також перше відео з духівником УКУ о. Ігорем Пецюхом – що спільного між прощенням, зламаною рукою та довірою?

ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next