АКТУАЛЬНО

Владика Богдан (Дзюрах) освятив для капеланів автомобіль, який купили за пожертви греко-католицьких священиків з Італії

Середа, 22 липня 2015, 19:43
22 липня владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, у Києві освятив автомобіль для військових капеланів, які перебувають на Сході країни. Цей автомобіль придбали за кошти, які пожертвували священики, що душпастирюють в Італії.

Як наголосив владика Богдан, цей вчинок є прикладом того, наскільки священики свідомі свого душпастирського обов’язку і наскільки «відкритими є їхні серця на Бога»: «Бачимо, що душпастирі не обмежуються лише опікою вірних на території Італії. Їхня священича любов сягає туди, куди скеровані очі та серця всіх нас, на Схід України. Через таку пожертву вдалося придбати автомобіль, який служитиме для наших капеланів у зоні АТО».

У коментарі для «Живого ТВ» єпископ подякував владиці Діонісієві (Ляховичу), Апостольському візитатору для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, та всім священикам, що долучилися своїми пожертвами до купівлі авто. Як повідомив владика Богдан, один із греко-католицьких священиків Італії зголосився їхати на фронт, щоб там здійснювати капеланське служіння. «Дякую Богові, що ми маємо саме таких душпастирів», - додав єпископ.

За словами о. Любомира Яворського, заступника керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, служіння капеланів у зоні АТО без автомобіля є менш ефективним. Адже потрібно долати великі відстані щодня, часом до 200 км. «Тому ми написали на нашому сайті прохання до людей доброї волі долучитися до складання пожертв на купівлю автівок для капеланів. Тоді ж із Італії зателефонували і повідомили, що владика Діонісій та священство вирішили не залучати до цього парафіян, які вже й так складали багато різних пожертв на підтримку України. Священики спробували самі зібрати кошти на придбання авто», - пояснив священик.

Далі священики в соцмережі Facebook створили групу, в якій активно збирали кошти. Таким чином близько 52 священиків з Італії зібрали п’ять тисяч євро, які передали в Україну.

Як повідомив о. Любомир, зараз у зоні АТО для потреб капеланів є п’ять автомобілів. Однак більшість приїздить здійснювати своє служіння на Схід на своїх автомобілях.

Попри це, зараз у зоні АТО дуже потрібні капелани. Поки там душпастирює 15 священиків. А за останній рік загалом у зоні АТО побувало близько сотні капеланів.

Департамент інформації УГКЦ

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next