АКТУАЛЬНО

Владика Богдан (Дзюрах): «Преображення нашого народу відбудеться тоді, коли буде достатня кількість людей, які керуються наукою Христа у своєму житті»

Субота, 19 серпня 2017, 16:15
Наше суспільство ще дуже потребує преображення. Преображення народу відбудеться тоді, коли буде достатня кількість преображених людей, - людей, які повірили в Божу любов, які прийняли Боже Слово, які керуються наукою Христа у своєму щоденному родинному і професійному житті. Бо саме так відбувається крок за кроком особисте, родинне і суспільне преображення.

Про це сьогодні, 19 серпня, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового говорив владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, під час проповіді до вірних з нагоди празника Преображення Господнього.

Свято Преображення Господнього є одним із найбільших празників християнського церковного року. «Саме досвід преображення, – вважає єпископ, – має допомогти нам не захитатися тоді, коли перед нами постане терпіння, випробування. А Боже Слово, яке ми сьогодні слухаємо, має зміцнити нас на нашій дорозі...»

Отець Небесний каже сьогодні до апостолів і до нас: «Це Син Мій улюблений, якого Я уподобав. Його слухайте».

«Щоб не захитатися на дорозі Божій, ми маємо чувати над собою і не допустити сумнівів щодо Божої любові до нас: незважаючи на терпіння і випробування, які кожен з нас має пройти, Бог ніколи нас не покидає. Він завжди є з нами, особливо тоді, коли ми переживаємо самотність, страждання, коли досвідчуємо несправедливість, коли до нас навідується якесь горе чи переслідування», – переконує владика Богдан.

Каже Ісус Христос: «Настане день, коли ви всі Мене покинете, але Я не сам, бо Отець Мій завжди зі Мною».

«Недавно, – зауважив проповідник, – ми святкували день Хрещення Русі-України, а зараз наближається День Незалежності. Укотре будемо його святкувати і дякувати Богу за дар свободи. Але відчуваємо, що й надалі перед нашим народом стоять важкі завдання, які потребують вирішення. Наше суспільство ще дуже потребує преображення. Преображення народу відбудеться тоді, коли буде достатня кількість преображених людей, - людей, які повірили в Божу любов, які прийняли Боже Слово, які керуються наукою Христа у своєму щоденному родинному і професійному житті. Бо саме так відбувається крок за кроком особисте, родинне і суспільне переображення».

Сьогодні, продовжив владика Богдан, коли ми перебуваємо в цьому храмі, на цій молитві і відчуваємо на собі погляд воскреслого Христа, який дивиться на нас з вічного Божого світла, відчуймо на собі люблячий погляд Отця Небесного.

«Коли ми дивимося на себе, – відзначив архиєрей, – може, одразу бачимо щось недобре: слабкість, гріх, зрадництво, неміч, але Бог бачить більше, глибше, бачить у нас відблиск слави свого єдинородного Сина і Бог вірить у нас. І тому каже до кожного з нас, як говорив до апостолів: Не бійтеся! Встаньте! Я з вами в усі дні аж до кінця віку!»

«Не бійтеся випробувань, – закликав владика Богдан, – які мусите пройти чи зараз переходите. Це теж Божа дорога. Ці випробування і терпіння є необхідні, щоб вас очистити, щоб укріпити в любові, тільки ніколи не викидайте Христа, тільки ніколи не відступайте від Спасителя. Просімо сьогодні для кожного з нас ласки відчувати кожного дня на собі Божий люблячий погляд. Кожного дня пригадуйте собі слова, які сказав Отець Небесний до Ісуса і до кожного з нас: Ти є син Мій улюблений! Ти є донька Моя улюблена! А відтак просімо у Господа ласки не дати спаралізувати себе страхам і тривогам. А встати і підкріплені Божою благодаттю нести у світ Боже світло, світло Божої правди і Божої любові. Нехай наше життя, наші сім’ї, наші родини і наше українське суспільство, наша українська хата наповнюються Божим світлом».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next