АКТУАЛЬНО

Владика Петро Лоза: «Перемога – це не лише зусилля наших людських рук»

П'ятниця, 04 березня 2022, 10:49
«Україна переживає важкі часи, страшні моменти війни на нашій землі, коли ворог хоче вбити і знищити наше бажання свободи, бажання мати свою державу, свої традиції і культуру». Про це мовив владика Петро Лоза, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ, 2 березня 2022 року під час молитовного телемарафону «Україна під покровом Богородиці».

За словами єпископа-помічника Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ владики Петра Лози, війна – це страшні моменти в житті людини та всього людства. Саме тому ми бачимо, як цими днями світ намагається підтримати Україну. У тій нелегкій боротьбі ми не почуваємося самотніми.

«Війна призводить до того, що хтось прагне над кимось панувати, хтось хоче встановлювати свої правила. Але Господь дав великий дар людині, про який ми читаємо в Божому Слові. Господь дав людині свободу,  право самій визначати те, як їй жити, яких традицій дотримуватися», – підкреслює архиєрей, продовжуючи своє слово.

Причиною сьогоднішнього молитовного єднання, за словами владики, є допомога нашій армії досягти цієї перемоги. «Ми усвідомлюємо те, що перемога – це не лише зусилля наших людських рук. Ми віримо, що Господь підтримує тих, хто стоїть на боці правди, хто стоїть на боці того, щоб зберегти свою сім’ю, рідну землю та Батьківщину», – каже єпископ.

Продовжуючи, владика Петро Лоза зазначає: «Не раз в історії спасіння ми бачимо, як Господь вів свій вибраний народ Ізраїлю і вказував Йому, що Він буде боротися за нього. Але водночас Господь просив у свого народу вірності. Ми також хочемо сьогодні сказати у своєму серці: «Хочемо бути вірними тобі, Господи! Хочемо бути вірними Твоїм заповідям, виконанню Твого слова, яким Ти звертаєшся до нас, адже Твоє слово дає підтримку, Твоє слово дає запевнення, що „з нами Бог, розумійте народи, і покоряйтеся, бо з нами Бог“».

«Звертаймося в щирості нашого серця та в молитві до нашого Спасителя, який сам знає і сам на собі відчув, чим є терпіння, несправедливе засудження, смерть… Він вказав для нас дорогу, Він готовий нас любити аж до смерті. Адже після Страсної п’ятниці, після Його розп’яття настає ранок Христового Воскресіння. Тому ми віримо, що цей день і це Воскресіння настане для нашого народу та нашої землі», – завершив своє духовне слово владика Петро Лоза.

Нагадаємо, що 23 лютого Святіший Отець Франциск проголосив 2 березня, Попільну середу за григоріанським календарем, Днем молитви і посту за мир в Україні. До цієї молитовної ініціативи закликав приєднатися Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Саме тому «Живе телебачення» ініціювало семигодинний молитовний телемарафон «Україна під покровом Богородиці».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next