АКТУАЛЬНО

Владика Степан Сус на Трійцю: «Наше покликання – свідчити про Бога своїм життям і вчинками»

Понеділок, 08 червня 2020, 16:05
Наша спільна місія в цьому світі – бути носіями Святого Духа. Святий Дух оживлює наше життя, наповнює нас Божою ласкою і благодаттю, додає сили і витривалості. Святий Дух виправляє наші немочі, допомагає нам не лише бути Його храмом, а й ділитися Його дарами, які ми відкриваємо в собі, коли довіряємо життя Богу.

На цьому наголосив владика Степан Сус, єпископ Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископа, у своїх роздумах під час останнього дня Декади місійності.

За словами владики Степана, бути християнином – означає довіряти Богові кожен день і щодня виконувати Його волю. Це також означає довіряти себе Святому Духу. Дозволити, щоб Він використовував нас для добра Церкви. Тому, каже він, ми всі, отримавши печать Святого Духа, стали не лише християнами, а й покликаними свідчити Бога в цьому світі.

Архиєрей наголосив, що апостолами мають бути не лише священники, монахи і монахині. Кожен, хто охрещений в Боже ім’я, хто прийняв Святого Духа, є також запрошеним свідчити Бога в цьому світі.

«Слід пам’ятати, що християнами  почали себе називати не самі християни, а ті люди, що спостерігали за їхнім життям збоку. Тому ми, хто довірив себе Богу, повинні пам’ятати, що нашим покликанням є бути руками Бога в цьому світі, свідчити власну віру в Бога. Окрім цього, коли ми визнали себе християнами, то прийняли готовність наслідувати Ісуса Христа. А наслідувати Його означає творити добрі діла», – сказав владика Степан.

«Маємо своїми вчинками і життям і способом прийняття світу щодня свідчити те, що ми є віруючими людьми. Ставши християнами, ми запрошені виходити із зони власного комфорту», – переконаний він.

«Замало свідчити про Бога у своєму середовищі. Нам потрібно йти у світ, де люди не є християнами. Маємо йти до тих, хто не ходить до Церкви, не вірить в Бога, не молиться. Нам треба йти до тих людей, які нас не сприймають і осуджують. Можливо, будуть з нас насміхатися. Нам треба йти до тих, хто сьогодні потребує любові й доброти. Ці люди потребують, щоб хтось був поруч із ними», – додав владика Степан.

На його думку, у таких маленьких і суто людських речах відкривається щось дуже особливе – наше свідчення віри. Це є свідченням того, що ми прийняли Святого Духа. Він нас закликає до дії: ділитися усіма дарами, які ми отримали в житті.

«Тому бути християнином означає ділитися. Означає свідчити і невтомно проповідувати своїм життя Господа Бога. Сьогодні ми пригадуємо день нашого хрещення, коли Господь через руку священника поставив на нас печать Святого Духа. У цей день бажаю всім нам пам’ятати про наше покликання: свідчити Бога своїм життям і своїми вчинками», – сказав він.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next