АКТУАЛЬНО

Владика Венедикт (Алексійчук) введений на престол єпархії Святого Миколая УГКЦ у Чикаго

Четвер, 29 червня 2017, 23:59
У Чикаго 29 червня, на свято Верховних апостолів Петра і Павла за новим стилем, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав увів на престол Правлячого єпископа єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком у Чикаго.

Насамперед було зачитано буллу від Святішого Отця Франциска, який 20 квітня 2017 року благословив рішення Синоду Єпископів УГКЦ про призначення дотеперішнього Єпископа-помічника Львівської архиєпархії Венедикта (Алексійчука) Правлячим єпископом єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком у Чикаго, США, перенісши його з титулярного осідку Германіціяни.

Під час проповіді до вірних Предстоятель Церкви відзначив, що сьогоднішнє свято Петра і Павла розкриває нам зміст нинішньої події – введення в уряд нового єпископа. «Апостол Петро нам сьогодні каже, що ця єпархія має українське коріння. І так важливо є плекати єдність із матірною Церквою. Посилаючи з України вам єпископа сюди, ваша Церква-мати хоче сказати, що вона дбає про вас. Вона хоче будувати єдність між нашими вірними в Україні і в діаспорі, хоче плекати цей спадок традицій нашої Церкви Володимирового хрещення», – сказав Блаженніший Святослав.

«Сьогодні, – продовжив Глава Церкви, – апостол Петро каже вам, владико, що ви є невід’ємним членом Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви. Тепер отримаєте в Синоді нову позицію, новий голос як правлячий архиєрей. Відпускаючи вас до Сполучених Штатів, ми з вами не розлучаємося. Ви лишаєтеся великим скарбом нашої Церкви, якого ми потребуємо всюди: і в Чикаго, і у Львові, і в Києві».

Глава УГКЦ звернувся з особливим проханням до вірних єпархії. «Із синівською любов’ю прийміть нашого владику. Підтримайте його! Я вам хочу сказати, він не янгол, він просто людина. Як людина, має свої слабкості, але і свої дари від Господа Бога. Він потребує вас так само, як і ви потребуєте його. Там, де він щось не може, не вміє або не знає, допоможіть йому, підставте йому своє плече, і тоді побачите, що у вашій єпархії буде здійснюватися все те, що ми чуємо про Петра і Павла та про Христову Церкву», – попросив Предстоятель.

Блаженніший Святослав звернувся з окремим словом до монашества Чиказької єпархії. «Владика Венедикт є ваш. Знаю, що він по-особливому дбатиме про ваші монастирі і спільноти. Буде дбати про покликання священичого і монашого стану. Моліться за нього і любіть його як свого. І підтримайте його», – сказав Глава УГКЦ.

Насамкінець духовний лідер греко-католиків звернувся до самого владики Венедикта. «Ви отримуєте для свого пастирського служіння, мабуть, одну з найбільших єпархій Католицької Церкви, яка простягається від Детройта до Аляски і Гаваїв. Ваша єпархія є місійною єпархією. Ще не всі Божі діти є зібрані під тим омофором, який ви сьогодні несете на своїх плечах. Будьте місійним єпископом, вчіть мови. Ми знаємо, що ви розмовляєте англійською мовою, але вивчайте іспанську, можливо, навіть китайську… Ідіть і голосіть Слово Боже для тих, хто, може, сьогодні ще себе не відчуває любленим і спасенним Божим сином чи донькою. Ми знаємо, що Чикаго – це гарний великий український центр, але думайте про ті частини вашої єпархії, де найтяжче священикам і вірним. Несіть Боже Слово в цю культуру. Бо наша Церква і ви особисто маєте так багато що сказати. Владико, любіть ваших людей і віддайте все найкраще, що маєте, задля їхнього спасіння. Будьте для людей святим Миколаєм», – побажав Блаженніший Святослав.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next