АКТУАЛЬНО

Владика Володимир Груца: «Любляче Серце Христове – це подарунок кожному синові та кожній доньці нашого народу»

Середа, 02 березня 2022, 20:48
Стою біля стіп образа Серця Христового, який Софія Шептицька написала і подарувала своєму синові, митрополиту Андреєві. Сьогодні це немовби подарунок кожному синові і кожній доньці нашого народу, як символ того, що любляче Серце Христове пригортає нас, особливо в час болю і страждань у напрямку Воскресіння. Про це сказав єпископ-помічник Львівської архиєпархії у відеозверненні в межах молитовного телемарафону «Україна під покровом Богородиці».

«У контексті останніх драматичних воєнних подій у нашій державі ми спраглі позитиву. У мирний час нам зазвичай хочеться, щоб ніч була довшою, натомість у воєнний час з нетерпінням чекаємо світанку, нового дня, позитивних новин. Гостро відчуваємо прагнення надії», – зазначив архиєрей.

Війна принесла в наш український дім немало болю і страждань, – продовжує свою думку владика Володимир, – але також під час війни народжуються діти, навіть у бомбосховищах. Молоді люди просять про Таїнство Вінчання. «У болях війни народжуються християнські сім’ї. Бо життя є для того, щоб жити», – підкреслює він.

«Ми перебуваємо на хресній дорозі нашого народу, України і йдемо в напрямку Пасхи. Вже прийшла весна, день триває щоразу довше, дедалі більше маємо надії на світле майбутнє України», – додав єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next