АКТУАЛЬНО

Владика Володимир (Груца): «Сповідь - не бухгалтерія з Богом»

Вівторок, 18 жовтня 2016, 12:05
Сповідальниця не є приватною фірмою, в якій священик за власним бажанням дає або не дає розрішення. Усе залежить, чи має людина певні умови, аби це розрішення прийняти у своє життя.

Сказав владика Володимир (Груца), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, 13 жовтня в програмі «ВІДКРИТА ЦЕРКВА. ДІАЛОГИ» на «Живому ТБ».

Єпископ пригадав,  що до умов доброї Сповіді належать: жаль за гріхи, покаяння, постанова виправитися. «Якщо людина цього не може зробити, тоді є питання, чи це їй допоможе. Тому однією з функцій сповідника - побачити, чи є в людини жаль за гріхи, постанова виправитися. Якщо ж цього нема, я кажу людині: «Ви не можете отримати розрішення, не тому що я не хочу його вам дати, а тому що ви не дозволяєте мені, аби я його вам дав», - пояснив єпископ.

За його словами,  Сповідь - не бухгалтерія з Богом, в якій потрібно піти й отримати розрішення.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next