АКТУАЛЬНО

Владика Володимир (Груца): «Сповідь - перший подарунок воскреслого Христа»

Четвер, 13 жовтня 2016, 23:20
Ісус Христос не тільки встановив Таїнство Сповіді (Покаяння), а Він його нам подарував. Це Таїнство є першим подарунком воскреслого Христа. У Євангелії від Івана ми знаходимо чудове Його звернення після воскресіння до апостолів: «Прийміть Духа Святого! Кому відпустите гріхи - відпустяться їм, кому ж затримаєте - затримаються». А вже вибір залишається за людиною, чи вона прийме цей подарунок Христа.

Сказав владика Володимир (Груца), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, 13 жовтня в програмі «ВІДКРИТА ЦЕРКВА. ДІАЛОГИ» на «Живому ТБ».

На думку єпископа, Сповідь не завжди виглядала так, як тепер: «Гадаю, Сповідь належить до тих Святих Таїнств, яке пережило найбільшу еволюцію в історії богослов’я». Бо на початках християнства була Сповідь-екскомуніка: якщо хтось згрішив, то його виключали із спільноти. І лише після певного часу покути таку особу знову приймали в лоно Церкви. Пізніше в Європу прийшли ірландсько-шотландські монахи і з’явилася така форма покути, як «Сповідь-вухо», тобто приватна Сповідь.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next