АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф Мілян: «Для того щоб наблизитися до Господа, потрібен спокій»

Вівторок, 03 березня 2020, 11:00
«Знову Великий і святий піст. Чому Великий і святий? Тому що кличе кожного з нас і всіх разом як Церкву, до великого діла – покаяння. Покаяння можливе лише в смиренному, спокійному й тихому серці» – так говорить владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, у своєму відеозверненні на Великий піст.

У своєму слові на Великий піст архиєрей звертає увагу, що навколо вирує життя та політичні інтриги: «Ми перейшли шостий рік пам’яті загиблих Героїв Небесної сотні. Ми в очікуванні справедливості. Для того щоб покаятися та наблизитися до Господа, потрібен спокій». Продовжуючи, владика зазначив, що сучасній людині потрібно того, що устами Божественної Літургії говориться дуже часто: «Мир вам!».

«Ми справді не можемо навернутися до Господа, як не навернемося одні до одних у мирі та спокої. Ми ніколи не зробимо більшого чи меншого кроку в напрямку покаяння, якщо не знайдемо у власному серці миру. Ми в Україні не знайдемо миру, коли не відшукаємо його у своїй душі. Боротися за Україну в тому числі за глобальний мир в Україні потрібно з умиротворення власного серця. Мабуть, тоді людина усвідомить себе, своє покликання, свій гріх і розпочне дорогу до власного і глобального покаяння».

Протосинкел Київської архиєпархії також зазначив, що каятися зі своїх гріхів, стоячи перед Господом на колінах, – це духовно природно. «Але важливо стати перед таким, як «я», перед таким, як «ти», перед людиною, проти котрої неодноразово згрішили».

Завершуючи, єпископ спитав: «Коли ми останній раз плакали над власними гріхами й над тією зрадою, яку приносимо іншій людині?»

«Якщо ми ще справді вмітимемо плакати над своїми гріхами та над тим переступом, – продовжив, відповідаючи на це запитання архиєрей, – над зрадою, котру ми вчинили іншій особі, – це буде крок до покаяння у Великому пості, який, очевидно, має розпочатися з миру у моєму серці. Всім благодатного, щасливого і благословенного Великого посту! Нехай Господь буде з усіма нами».

Пресслужба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next