АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф Мілян привітав Главу УГКЦ з ювілеєм інтронізації

Субота, 27 березня 2021, 13:29
Перебуваємо на порозі ювілею - десятиліття інтронізації Патріарха Української Греко-Католицької Церкви. Дуже часто чуємо, що Церкву називають кораблем, ковчегом. Бо, властиво, до цього ковчегу ступають ті, хто приймає пропозицію Христа.

Цей корабель нелегко тримати на плаву, адже постійно потрібно дбати, щоб усі допливли до берега, до цілі. Цими словами владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, від імені усього духовенства привітав Блаженнішого Святослава з ювілеєм патріаршої інтронізації.

Архиєрей разом з куріальними священниками звернувся до Патріарха у відеозверненні. Спершу владика Йосиф пригадав, що десять років тому Синод Єпископів УГКЦ довірив Блаженнішому Святославу кермувати великим «кораблем» - Українською Греко-Католицькою Церквою. При цьому він додав, що дуже часто у своїх молитвах просимо ласки Святого Духа. «Уповаємо на Його «вітер», який дутиме у вітрила корабля і він попливе у правильному напрямку. Так було і цього разу. Адже усі заангажовані у виборчому процесі одностайно сказали, що це Дух Святий промовив, а в результаті єпископ Святослав став первоієрархом Української Греко-Католицької Церкви і її провідником».

Відтак протосинкел Київської архиєпархії додав, що Церкву, згідно з канонами Східних Церков, провадить Синод Єпископів, але на її чолі стоїть Патріарх. «Він повинен задавати тон, він повинен продукувати стратегію. Його обов‘язком є допильновувати святості та честі, допильнувати усіх особливих харизм, якими повинна жити Церква», - наголосив владика Йосиф.

Продовжуючи, єпископ зазначив, що цей ювілей є нагодою дякувати Богові за те, що Він поставив Блаженнішого Святослава Патріархом УГКЦ. При цьому владика Йосиф додав, що сьогодні Церква пишається своїм очільником, адже Блаженніший Святослав завжди гідно її репрезентує, а зокрема у медійному середовищі. Відтак владика відзначив харизми Його Блаженства: «Ви живете українською культурою і маєте багато що сказати про Лесю Українку, особливо про її п’єсу «На полі крові». Ви вмієте драматично процитувати поезію Шевченка. Ви не лише дбаєте про лікарняних та військових капеланів, а й про соціальне служіння. Ви чоловік молитви, адже ми знаємо, що Ви пильнуєте Святого Духа. Знаємо, що Вам залежить, щоб цей Дух діяв у людських душах та серцях, щоб особливо діяв на кораблі де на його кормі стоїте разом з Христом, впроваджуючи народ Божий до спасіння», - зауважив архиєрей.

Завершуючи своє слово, владика Йосиф сказав: «Сьогодні хочемо співати «Te Deum» (лат. Te Deum laudamus — «Тебе, Бога, хвалимо»). Богові хвала за те, що Він є з нами. Хай Бог буде з Вами, Блаженніший, по всі часи. Хай ласка Святого Духа надихає Вас на добрі та святі справи! Нехай ковчег нашої Церкви завжди пливе у правильному та доброму напрямку: До Бога, до спасіння! З роси Вам і води на многая літа!».

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next