АКТУАЛЬНО

Отець Василь Поточняк про греко-католиків у Росії

Середа, 22 квітня 2015, 15:22
Пропонуємо вашій увазі інтерв'ю з 2000 року, в якому світлої пам’яті отець Василь Поточняк розповідає тоді ієромонаху Йосифу (Міляну) про свою поїздку до українців греко-католиків у Росії.

Отець описує становище вірних у Москві та Північному Сибіру, зокрема в містах Нижнєвартовськ, Мегіон, Радужне, Сургут. Розповідає про ситуацію з реєстрацією громад, взаємовідносини із Російською Православною Церквою та римо-католиками в Росії.

Ця поїздка о. Василя Поточняка стала одним із поштовхів до розвитку Греко-Католицької Церкви в Сибіру. На сьогодні в багатьох містах діють громади, які обслуговують священики УГКЦ з України. Постійно відбуваються богослужіння, місійні поїздки та зустрічі з вірними.

Відео 2000 року телестудії УГКЦ «Собор». Розмову вів ієромонах Йосиф (Мілян). Опубліковано для Медіаресурсу УГКЦ у квітні 2015 року. Відеомонтаж - Тарас Бабенчук.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next