АКТУАЛЬНО

З історії УГКЦ. Унікальне відео першої після десятиліть підпілля зустрічі священиків УГКЦ зі своїм Предстоятелем

Середа, 09 квітня 2014, 15:55
Відео знято 3 квітня 1991 року. Духовенство УГКЦ, після 40 років підпілля, вперше зустрічається зі своїм Предстоятелем. Подія відбулася у львівському храмі Преображення на четвертий день після урочистого повернення Блаженнішого Мирослава Івана (Любачівського) до Львова.

Відеоматеріал є важливим документом епохи. Тут можна побачити перше звернення Глави УГКЦ до своїх священиків, щиру розповідь про підпілля о. Григорія Миськіва, вітальне слово о. Ярослава Чухнія. Особливо зворушливими є також кадри особистого спілкування священиків зі своїм Предстоятелем.

Відео з архіву Прес-служби УГКЦ 1991 року. Опубліковано у квітні 2014 року з нагоди 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля і 100-річчя від народження Блаженнішого Мирослава Івана. Відеомонтаж – Тарас Бабенчук.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next