АКТУАЛЬНО

З історії УГКЦ: документальний фільм «Зближаються часи»

Понеділок, 05 жовтня 2015, 13:24
З нагоди 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького запрошуємо переглянути документальний фільм «Зближаються часи» (1994 р.).

«Зближаються часи, в котрих без сумніву будемо покликані до преважної, але й трудної праці над з’єдиненням східних Церков».

Митрополит Андрей Шептицький, Пастирське послання «Зближаються часи» 1907 р.

Документальна стрічка знята на основі одноіменного послання Митрополита від 1907 р. Основною тематикою фільму є бачення Кир Андрея щодо справи відновлення єдності Церков, зокрема через відродження східного монашества в УГКЦ.

Над словами Митрополита роздумують владика Василій (Медвіт), УГКЦ, та архиєпископ Петро (Петрусь), УАПЦ, о. д-р Іван Дацько, о. Теодозій Янків, ЧСВВ, та ієромонах Григорій Планчак.

Фільм з архіву Прес-бюро УГКЦ 1994 р. Автор сценарію - Оксана Гайова. Стрічка входить до серії документальних фільмів «Подвижники віри Христової», присвячених історії УГКЦ у ХХ столітті.

Опубліковано у вересні 2015 р. з нагоди 150-літнього ювілею митрополита Андрея Шептицького.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next