АКТУАЛЬНО

З історії УГКЦ. Проща семінаристів зі Львова до Страдча 1995 року

П'ятниця, 27 червня 2014, 12:12
У день мирянина, 26 червня 2014 року, відбулася щорічна Всеукраїнська проща до відпустового місця в с. Страдч на Львівщині. Медіаресурс УГКЦ пропонує переглянути історичне відео про паломництво до Страдча семінаристів та викладачів Львівської духовної семінарії Святого Духа.

Подія відбулася 6 травня 1995 року і відтоді стала традиційною для семінарії. До сьогодні студенти-першокурсники Львівської духовної семінарії та Українського католицького університету на початку нового навчального року вирушають пішки на Страдецьку гору.

У відеоматеріалі 1995 року можна побачити фрагменти Архиєрейської Літургії, яку очолив Єпископ-помічник Львівський Филимон (Курчаба). Інтерв'ю тодішнього ректора семінарії о. Степана Менька, ЧНІ, та легендарного о. Миколи Пристая – єдиного священика, який працював в семінарії у довоєнний період та після її відродження.

Отець Микола розповідає про те, як знайшов на місцевому цвинтарі могилу свого викладача о. Миколи Конрада. Він служив с. Страдч і був замордований більшовиками у 1941 році. У час свого візиту до Львова, 27 червня 2001 року, Святіший Отець Іван Павло ІІ проголосив цього священика-мученика блаженним.

Відео 1995 році з архіву телестудії «Собор». Монтаж та публікацію здійснено в червні 2014 році для Медіаресурсу УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next