АКТУАЛЬНО

З історії УГКЦ. Владика Павло (Василик) про вихід Церкви з підпілля

П'ятниця, 16 травня 2014, 12:36
Продовження інтерв'ю з владикою Павлом (Василиком), підпільним єпископом, політв'язнем, активним борцем за легалізацію УГКЦ.

Ця частина присвячена тематиці виходу Греко-Католицької Церкви з катакомб. Владика Павло пригадує, як підписував Заяву про вихід з підпілля від 4 серпня 1987 року. Також роздумує над важливістю боротьби за незалежність України та легалізацію Церкви.

Див. також:  З історії УГКЦ. Інтерв’ю владики Павла (Василика) про його ув'язнення і переслідування

Особливо цікавим моментом є його розповідь про розмову зі слідчим в Івано-Франківську на тему російсько-українських відносин і ставлення до радянської влади.  

Більше про владику Павла Василика тут: diocese.ko.if.ua/vasylyk.html.

Відео 1995 року з архіву телестудії УГКЦ «Собор». Розмовляла Оксана Гайова. Опубліковано в травні 2014 року з нагоди 40-ліття єпископської хіротонії владики Павла (Василика) та 25-ї річниці виходу УГКЦ з підпілля. Відеомонтаж Тараса Бабенчука.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next