АКТУАЛЬНО

Збройні сили України вишколюють військових капеланів

Четвер, 10 квітня 2014, 20:00
У Військовому санаторії МО України "Пуща-Водиця" тривають збори священнослужителів Церков та релігійних організацій, які займаються душпастирською опікою військовослужбовців.

Понад 50 душпастирів вчаться надавати першу медичну допомогу та слухають лекції на тему психології. Збори триватимуть до 13 квітня. Священики сподіваються, що подібні навчання - це перший крок до офіційного визнання капеланства з боку військових.

Від УГКЦ у зборах беруть участь як військові душпастирі, так і медичні капелани, які виявили бажання душпастирювати в польових шпиталях. Про це повідомляє веб-сторінка Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

Під час відкриття до учасників заходу звернувся владика Михайло (Колтун), керівник цього Департаменту.

«Я радію, що сьогодні ми можемо зібратися разом заради спільного душпастирського служіння для військовослужбовців, - відзначив владика. - Модель такої міжконфесійної співпраці ми з вами вже маємо – це Рада у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України. Завдяки тому, що Міністерство зініціювало такі збори, ми маємо нагоду глибше увійти в ментальність військовослужбовця. Ми покликані надавати душпастирську опіку тим, хто цього потребує, а не розмежувати себе за конфесіями та віросповіданням», - підкреслив військовий єпископ.

Владика Михайло подякував Міністерству оборони України за організацію зборів військових душпастирів та закликав Боже благословення на всіх присутніх.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next