АКТУАЛЬНО

1. «Живе.ТБ» розпочинає новий цикл передач «40 кроків до Воскресіння»

Вівторок, 04 березня 2014, 12:43
Телебачення Української Греко-Католицької Церкви «Живе.ТБ» розпочинає новий цикл передач «40 кроків до Воскресіння», присвячений 40-денному Великому посту.

Автором і ведучим «40 кроків до Воскресіння» є о. Андрій Зелінський, ТІ. Передача виходитиме щодня, аж до свята Воскресіння Христового. Ідея проекту належить Комісії УГКЦ у справах молоді.

Як розповів о. Андрій у коментарі для Департаменту інформації, «40 кроків до Воскресіння» – це цикл духовних передач у відеоформаті, такі собі духовні реколекції, коротенькі роздуми на кожен день Великого посту.

Він пояснив, що 40 кроків – поетапний процес підготовки до свята Воскресіння у контексті нашого буденного життя.

«Великий піст – це шлях до зустрічі з собою і шлях до зустрічі з Творцем. Саме тому Господь запрошує кожного з нас словами пророка Ісаї: прихиліть вухо ваше, прийдіть до мене і будете жити», – нагадав автор і ведучий.

«На початку Великого посту, запрошуючи вас до нашої захоплюючої мандрівки, хочу поставити вам запитання, яке можете поставити перед собою сьогодні, саме тут, саме на цьому етапі нашого життя, саме в цих обставинах: що хочу я почути від Творця? Які слова хочу почути від Бога в глибині мого серця? Що хоче моє серце почути від Бога?» – зазначив о. Андрій у першій програмі, яка вийшла в ефір 3 березня.

Духовні реколекції у відеоформаті, як пояснив о. Андрій, – це одна з можливостей проповіді Божого Слова, яку Церква використовує сьогодні. «Ми звикли до традиційної проповіді у церкві, але ми, як християни, покликані виходити поза межі храмів, щоб нести Благу вість і шукати Бога, який би промовляв у нашому серці», – додав ведучий.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next