АКТУАЛЬНО

«Звільнення від державного патерналізму є необхідною умовою будівництва єдиної помісної Церкви», – Глава УГКЦ

Понеділок, 13 квітня 2015, 22:01
Неможливе єднання Церков без релігійної свободи. А необхідним елементом релігійної свободи є партнерські стосунки Церкви і Держави. Щоразу, коли Держава, навіть власна, хоче використовувати Церкву для своїх політичних цілей, чинить над нею насилля. Умова невтручання Держави в церковне життя є необхідною умовою її розвитку.

Про це 13 квітня 2015 року у проповіді сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, у день престольного празника Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві.

На переконання Першоієрарха УГКЦ, звільнення від державного патерналізму є необхідною умовою будівництва єдиної помісної Церкви в Україні. «Бо інакше усяке церковне єднання, яке виходить ззовні, яке написане в якомусь державному кабінеті, не тільки не допомагає, а навіть чинить нові поділи», – наголосив Блаженніший Святослав.

«Ось чому ми, з одного боку, працюємо і молимося про досягнення єдності Церков, а з іншго – проголошуємо необхідність свободи Церкви і партнерських стосунків із нашою Українською Державою», – пояснив Предстоятель УГКЦ.

Див. також: Патріарший собор у 2014-2015 рр.

На завершення проповіді Блаженніший Святослав закликав молитися за досягнення єдності всіх спадкоємців Володимирового Хрещення: «Молімося і будуймо єдину помісну Церкву в Україні».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next