АКТУАЛЬНО

«У цей трагічний час доля України залежить від нашої здатності самоорганізуватися», – Блаженніший Святослав

П'ятниця, 25 лютого 2022, 11:16
25 лютого, другого дня відкритого вторгнення Росії в Україну, вранці, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав звернувся до українського народу і вірних УГКЦ у світі зі словами подяки і підтримки.

Глава УГКЦ дякує всім, хто встав і встає на захист свободи і незалежності України, і підкреслює важливість єдності всього народу в протистоянні ворогу.

«У цей момент, переживши перший день війни, ми молимося за Україну. Ми молимося за мир в Україні, ми молимося і благословляємо захисників нашої Батьківщини. Я хочу висловити сердечну вдячність усім, хто сьогодні самоорганізується і підтримує нашу Українську Державу, зусилля усіх, хто сьогодні обстоює нашу свободу і незалежність».

Блаженніший Святослав каже, що «в цей трагічний час уся наша надія – в Бозі. У цей трагічний час доля України залежить від нашої здатності самоорганізуватися і самим відповідально діяти, узяти у свої руки відповідальність за майбутнє нашої держави». УГКЦ безперервно молиться за Україну і просить Божого захисту і підтримки для українського народу.  

«Я щойно розмовляв з нашими владиками в Харкові, в Одесі, у Запоріжжі, з нашим духовенством і монашеством з цього палаючого Сходу України: усім вам передаємо радісні вістки, вітання і молитви. Нехай Господь Бог благословить Україну. Нехай Господь Бог благословить українське військо. Нехай Господь Бог благословить родини наших військовослужбовців. Нехай Господь Бог благословить українську владу. Нехай Господь Бог благословить усіх тих, які сьогодні солідаризуються з Україною в різних частинах України і світу».

«Світ з Україною, а Україна з Богом. І разом ми вистоїмо», – підкреслив Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next