АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав заохочує батьків обстоювати навчальні години християнської етики у школах

Вівторок, 31 серпня 2021, 17:36
Я заохочую всіх обстоювати навчальні години християнської етики, зокрема в католицьких школах. Вкотре наголошую, що батьки мають право вимагати в держави, щоб їхніх дітей навіть у державній системі освіти виховували на певних цінностях. Про це Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, заявив під час зустрічі з керівниками католицьких шкіл, яка відбулася 30 серпня 2021 року в режимі онлайн. Про це він написав і у своєму профілі у фейсбуку.

Глава УГКЦ закликав батьків, які хочуть, щоб їхніх дітей виховували на ціннісній основі, писати заяви про християнську етику в школах.

«Я заохочую всіх обстоювати ці навчальні години, зокрема в католицьких школах. Вкотре наголошую, що батьки мають право вимагати в держави, щоб їхніх дітей навіть у державній системі освіти виховували на певних цінностях. Особисто закликаю батьків, які чують мене, – чи з амвону, чи через сучасні засоби комунікації, – щоб писали заяви про християнську етику в школах», – заявив Глава Церкви.

Питання викладання християнської етики у школах, розповів Глава УГКЦ, було в центрі уваги на всіх зустрічах Всеукраїнської ради Церков із Міністерством освіти і науки України. Крайня така зустріч відбулася 11 лютого 2021 року в Міністерстві. Тоді, за його словами, з боку Міносвіти були відкритість і розуміння.

«Йшлося про два способи, як це вирішити. Попередні очільники Міносвіти вважали, що не потрібно окремого предмету, натомість усі дисципліни, які викладаються, повинні мати світоглядну складову, базуватися на певних цінностях. Цьому була присвячена освітня реформа. Проте ми говорили, що потрібний окремий предмет, який виховував би дітей на певних засадах. Ми не дійшли згоди, але міністр обіцяв нам бути відкритим до питання християнської етики», – сказав Предстоятель.

Блаженніший Святослав зауважив, що християнська етика – це певний міжконфесійний продукт. ВРЦіРО свого часу погодилася зробити його спільною платформою, на якій усі її члени базують свою присутність у системі державної освіти.

Пригадуємо, що 25 серпня 2021 року Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій і Міністерство освіти і науки України підписали угоду про співпрацю, яка має на меті осягнути ціннісне виховання дітей і молоді.

Читати також: «Угода про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій»

Як ми повідомляли, 30 серпня 2021 року Глава УГКЦ провів онлайн-зустріч з директорами і вчителями католицьких шкіл Української Греко-Католицької Церкви, які діють в Україні. Під час зустрічі Глава Церкви звернув увагу присутніх на дві теми, які, на його переконання, є актуальними на початку цього навчального року. Це – підписання Угоди про співпрацю між Міністерством освіти та науки та Всеукраїнською радою Церков і релігійних організацій і захист дітей від сексуального насильства. Також Блаженніший Святослав закликав директорів католицьких шкіл продовжувати протидіяти поширенню коронавірусної хвороби, роблячи все для того, щоб не лише храми та спільноти УГКЦ, а й школи були безпечними місцями.

Департамент інфомрації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next