АКТУАЛЬНО

«Найбільша катастрофа – це катастрофа екології української душі», – владика Йосиф (Мілян)

Вівторок, 24 квітня 2018, 19:27
23 квітня до 32-ї річниці Чорнобильської трагедії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового за участю владики Йосифа (Міляна), Єпископа-помічника Київської архиєпархії, відбувся концерт-реквієм.

Звертаючись до присутніх, архиєрей процитував восьму главу з Книги Одкровення Івана Богослова, в якій йдеться про «Зорю полин». «Не тому я процитував ці рядки Святого Письма, – зазначив владика, – щоби підкреслити український чи світовий фактор. Не тому їх писав апостол Іван Богослов, возлюблений учень Ісуса Христа. Слово Боже завжди живе! Воно підтримує, провадить, застерігає, оживляє, дає наснагу. Слово Боже, як сам Бог, присутнє між нами, дає нам світло в кінці тунелю і мотивацію до морально-етичного життя».

Ведучи далі, єпископ зауважив: «Сьогодні ми віддаємо шану всім тим, хто рятував українську землю від наслідків Чорнобильської аварії. Ми сьогодні рахуємо збитки, проводимо наукові дослідження на цій землі, пробуємо уявити і підрахувати, які ще наслідки будуть після… Ми усі ще стаємо в ряди тих, які мають боротися з наслідками тої великої української катастрофи. Але найбільша катастрофа – це катастрофа екології української душі. Це непам’ять, забуття… Тому на усіх вас, хто з любові до рідної землі, до народу, нації, до всіх, хто загинув і живе, переживаючи наслідки Чорнобильської аварії, від імені Блаженнішого Святослава, Отця та Глави Української Греко-Католицької Церкви, закликаємо на усіх вас, тут присутніх, і на увесь український народ Боже благословення».

Зазначимо, що вже 17 років поспіль Всеукраїнська громадська організація «Асоціація „Афганці“ Чорнобиля» разом з Національним педагогічним університетом імені Михайла Драгоманова запрошують всіх небайдужих вшанувати Чорнобильську трагедію. Цього дня у головному соборі Української Греко-Католицької Церкви відбувся на концерт-реквієм «Чорнобиль молодь буде пам’ятати».

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next