АКТУАЛЬНО

Найстарший єпископ УГКЦ прийняв українське громадянство

П'ятниця, 08 листопада 2013, 20:54
Владика Андрій (Сапеляк), 93-річний єпископ Української Греко-Католицької Церкви, у Львові отримав паспорт громадянина України, повідомляє кореспондент радіо "Свобода".

Отримуючи документ, владика сказав, що зробив це з любові до України. «Я 15 років мешкаю в Україні і тішуся тим, що можу тут жити і вмирати. Коли я був поза Україною, завжди працював для українців. Я так жив Україною, працював для України, що хотів їхати в саме її серце. Це моє свідоме рішення – стати громадянином України», – наголосив він.

Владика Андрій Сапеляк народився 13 грудня 1919 року в селі Ришкова Волеярославського повіту (нині – територія Польщі). Після закінчення Перемишльської гімназії вступив у монастир, до Згромадження отців салезіан. Навчався в Італії, працював ректором Української малої семінарії у Франції, а від 1961 року служив для вірних УГКЦ в Аргентині. 

В Україну єпископ повернувся в 1997 році і, незважаючи на свої 80 років, поїхав працювати з пасторальною місією на Дніпропетровщину.

Нині єпископ УГКЦ живе і працює у Львові.

У Буенос-Айресі владика Андрій був знайомий із аргентинським кардиналом Бергольйо – нинішнім Папою Франциском.

 

http://www.radiosvoboda.org/content/article/25161579.html

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next