АКТУАЛЬНО

У Львові молитовно вшанували Героїв Небесної сотні

Середа, 19 лютого 2020, 11:48
18 лютого 2020 року у Львові, на Меморіалі Героїв Небесної сотні, відбулася спільна поминальна молитва. У заході «Небесну сотню, Господи, прийми» взяли участь родини Героїв, студенти, духовенство, громадські та ветеранські організації, представники влади міста й області.

Поминальну молитву очолив єпископ-помічник Львівської архиєпархії Володимир Груца у співслужінні з військовими капеланами, зокрема синкелом у справах капеланства о. Андрієм Хомишиним, настоятелем гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла о. Тарасом Михальчуком та диякон Юрієм Фединишиним, а також представниками духовенства Римо-Католицької і Православної Церков. «На цьому місці не хочеться щось говорити, бо воно святе. На святому місці моляться і мовчать. Дуже хочеться побути в тиші, бо тут варто робити собі іспит сумління, варто перед очі ставити своє життя, свій день, свої тижні, свої роки. Сьогодні, як на лютневий день, була нетипова погода, адже йшов дощ. Небеса об’єдналися із землею. Небеса – де перебувають наші Герої Небесної сотні, і земля – де перебуваємо ми, люди ХХІ століття. Вони віддали своє життя, щоб над нашою Україною сходило сонце, щоб наш Львів освітлювало світло, незважаючи на вечірні сутінки. Ми про них пам’ятаємо, робимо іспит сумління, мовчимо. Через нашу пам’ять ми не дозволяємо, щоб Герої померли. Вони є на небі, посилають нам дощ і сонце. Будьмо вдячні за це», – зазначив єпископ-помічник Львівської архиєпархії Володимир Груца.

Під реквієм дзвонів діти Героїв Небесної сотні зачитали імена загиблих, а тоді загорілося двадцять променів позаду Стели в небо.

«Сьогодні вшановуємо шосту річницю пам’яті наших рідних. Саме словами «Слава Україні» хочеться говорити. Сьогодні від нас залежить пам’ять про ці події. Сьогодні від нас залежить, чи бути Україні, чи не бути. Сьогодні, коли проросійські сили хочуть сказати, що шість років тому відбувся збройний переворот, стоячи на цьому місці, прошу всіх пам’ятати правду. Ці люди вийшли на мирний протестний Майдан, вони вийшли без зброї в руках, тільки з величезною любов’ю до України», – звернулася до всіх присутніх дружина загиблого Героя Наталія Дигдалович.

Упродовж заходу родини Героїв Небесної сотні, громадськість, представники влади і духовенства запалили поминальні лампадки й у тиші помолилися за упокій душ убієнних.

«Герої Небесної сотні є живі, бо вони віддали за нас своє життя. На цьому місці ти не маєш статусу, не маєш посад. Вони – громадяни нашої країни. Пишаюся тим, що громада нашого міста зініціювала такий гідний Меморіал. Я б дуже хотів, щоб із гідністю була справедливість. Ті, хто віддавав команди, хто вбивав, мають нести покарання. Це дуже важливо. Родини Героїв хочуть знати правду», – наголосив мер Львова Андрій Садовий.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com та https://kapelanstvo.info


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next