АКТУАЛЬНО

У Будапешті провели День родини і відкрили навчання в українських школах

Вівторок, 07 вересня 2021, 10:47
5 вересня відбулося урочисте відкриття навчального року українських шкіл в Будапешті та День родини. Захід відбувся в мальовничій місцевості Будапешта на берегах Дунаю.

Святковий день розпочався із Божественної літургії на парафії Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті.

У своїй промові до учасників заходу отець Дам’ян Габорій, душпастир для українців в Угорщині, підкреслив роль християнської родини в суспільстві та заохотив присутніх плекати християнські цінності в сім’ї і бути прикладом для інших.

«Радіємо, що дві українські школи в Будапешті (рідна та недільна) уже вкотре проводять спільний захід із нагоди відкриття навчального року та спільно організовують українські свята протягом навчального року», – поділилася п. Ліліана Грекса, депутатка Державного самоврядування українців в Угорщині.

Протягом дня відбулися різноманітні ігри, квести, змагання, які організували п. Олена Бескоровайна, керівниця «Рідної школи» спільно із вчителями двох шкіл.

Свято завершилося подарунками та спільною трапезою.

Пресслужба УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next