АКТУАЛЬНО

Єпископські свячення нового Апостольського нунція в Україні відбудуться 14 серпня

Вівторок, 03 серпня 2021, 15:05
Архиєрейська хіротонія монсеньйора Вісвальдаса Кульбокаса, який призначений Апостольським нунцієм в Україні, відбудеться 14 серпня 2021 року в архикатедральному соборі Святих Станіслава і Владислава у Вільнюсі.

Обряд очолить Державний секретар Святого Престолу кардинал П’єтро Паролін.

Пригадуємо, що про призначення високопреосвященного Вісвальдаса Кульбокаса Апостольським нунцієм в Україні у Ватикані було повідомлено 15 червня 2021 року. Новопризначеного нунція обрано титулярним архиєпископом Мартани.

Довідка

Новий Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Вісвальдас Кульбокас народився 14 травня 1974 року у Клайпеді (Литва).

19 липня 1998 року був рукоположений у священники й інкардинований до Тельшяйської дієцезії. Здобув науковий ступінь доктора теології та ліценціат із канонічного права.

1 липня 2004 року вступив на дипломатичну службу Святого Престолу та був скерований на роботу до Апостольської нунціатури в Лівані, відтак у Королівстві Нідерландів, Російській Федерації, секції Відносин із державами Державного секретаріату та Кенії.

Архиєпископ Вісвальдас Кульбокас, окрім рідної литовської, володіє італійською, французькою, іспанською, англійською та російською мовами.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами Католицького медіацентру

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next