АКТУАЛЬНО

#ТижденьУГКЦ: проща до Люрду, новий храм УГКЦ у США, нова Комісія і заклик Глави Церви вибрати тих, хто любить Україну

Субота, 24 жовтня 2020, 11:34
Ось головні події, які сталися в УГКЦ протягом останнього тижня (17–23 жовтня 2020 року).

Українці Західної Європи взяли участь у традиційній прощі до Люрда

16 жовтня 2020 року відбулася традиційна проща українців, що проживають на території Західної Європи, до найбільшого паломницького центру Франції – Люрда. Незважаючи на пандемію COVID-19, паломники прибули до Люрда з різних куточків Франції та Іспанії, хоч і в значно меншій кількості.

***

Глава УГКЦ взяв учать у зустрічі Президента з очільниками Церков

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав із ВРЦіРО узяв участь у спільній із Президентом Володимиром Зеленським зустрічі, на якій обговорили ситуацію погіршення ситуації з коронавірусом.

«Володимир Зеленський сказав: якщо кількість випадків на добу досягне дев'яти тисяч – держава зупиниться. Тому Президент, Прем'єр-міністр шукають партнерства з релігійним середовищем для просвітницької діяльності, зокрема для протидії поширенню вірусу», – розповів Блаженніший Святослав .

На зустрічі Глава УГКЦ подякував за те, що держава вважає Церкви партнерами в запобіганні поширенню цієї хвороби, що бачить церковне середовище не як небезпеку і загрозу, а навпаки, як союзника, щоб спільними зусиллями боротися з цією пандемією.

***

У Чиказькій єпархії освятили новий храм

Перший освячений храм за останні 44 роки в Чиказькій єпархії освятили ще 10 жовтня 2020 року. Архиєрейську Божественну Літургію відслужив владика Венедикт у співслужінні духовенства всіх греко-католицьких парафій Чикаго і околиць та за присутності отця із сусідньої православної парафії освятили новозбудований храм Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці і Новомучеників України ХХ століття в Палатайн, Іллінойс.

Як зазначила Калина Васюнець, цей довгожданий день настав після 14 місяців будови, 15 років збору коштів, багатьох перепон і випробувань, наприкінці підсилених пандемією Covid-19.

***

Утворено нову комісію Патріаршої курії УГКЦ

Предстоятель УГКЦ об’єднав три комісії Української Греко-Католицької Церкви: у справах родини, «Справедливість і мир» та у справах мирян – в одну Комісію УГКЦ у справах родини і мирян. Головою Комісії Глава Церкви іменував пана Юрія Підлісного. Про це йдеться в декреті Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава від 12 жовтня 2020 року.

***

Глава УГКЦ закликав виконати свій громадянський обов'язок і обрати тих, які справді люблять Україну

Вже завтра, 25 жовтня 2020 року, в Україні відбудуться місцеві вибори. З цієї нагоди Блаженніший Святослав закликає виконати свій громадянський обов’язок – піти на вибори і проголосувати за тих, хто любить Україну.

«У зверненні ми просимо наших людей виконати свій громадянський обов'язок як вияв любові до Батьківщини і обирати тих, які вміють любити, які справді люблять Україну, її народ, готові послужити своїм людям, своєму народові, шукаючи спільного блага», – наголосив духовний лідер українців.

У проповіді минулої неділі, 18 жовтня 2020 року, Блаженніший Святослав нагадав золоте правило, яке стосується всіх людей і яке розуміють усі: і християни, і не християни, і віруючі, і не віруючі, – як бажаєте, щоб вам чинили люди, чиніть їм так само.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next